Podkast Gostilne Repovž: Sladko-kisli svet          Poglej tretjo epizodo

Repovž Eko-Lab

Domača ekološka pridelava.

Zakaj lasten eko-lab?

Narava je izhodišče našega dela.

Stik z naravo, spoznavanje njenih danosti, razumevanje njenega delovanja, bivanje z njo. Bogastvo našega okolja je neizmerno in ima velik pomen za naše delo. Lasten eko-lab nam omogoča učenje skozi raziskovanje, testiranje načinov pridelave in nenehne izboljšave sestavin na naših krožnikih.
01
Raziskujemo
Narava je naš vir navdiha in vir sestavin. Razumevanje njihovega izvora in lastnosti je ključno za pripravo vrhunskih krožnikov. Zato jih tudi sami pridelujemo.
02
Pridelujemo
Z lastno ekološko pridelavo sestavin imamo nadzor nad njihovo kakovostjo in načinom pridobivanja. To nam omogoča spremljanje, testiranje in prilagajanje pogojev.
03
Izboljšujemo
Z izboljšanjem pogojev za rast imamo možnost izboljšave same sestavine. Posledično lahko gostu ponudimo vrhunski kulinarični izdelek.

Farm to table - z vrta na mizo.

Živimo v okolju, ki je izrazito “kmečko” in neokrnjeno. Lastna pridelava zelenjave, sadja, žit in ostalih pridelkov nam omogoča neposredno uporabo domačih sestavin v kuhinji. Vsaka jed sloni na sestavinah, ki so na voljo, in prikazujejo okolje, iz katerega izhajamo.

Kaj pridelujemo?

Sveže dobrote z domačih vrtov, polj, sadovnjakov, vinogradov ...

Lokacija naše gostilne sredi majhne vasi, obdane s travniki in gozdovi, nam nudi številne možnosti obdelave zemlje. Na vrtovih pridelujemo lastno zelenjavo, gojimo zelišča ter različne vrste sadja. Na poljih žanjemo ajdo in piro, sadovnjak pa je namenjen jabolkam Topaz. Celo svoj vinograd imamo!
Zelenjava z domačega vrta.

Vino iz
nasada Modre frankinje.

Ajda in pira.

Zelišča in
dišavnice.

Jabolka
sorte Topaz.

Jagodičevje
in različne vrste sočnega sadja.

Kaj ponujamo?

Naši izdelki.
Del svojega časa namenjamo tudi izdelavi in pakiranju lastnih izdelkov. Če želite košček naše gostilne in eko-laba okusiti tudi doma, lahko izdelke kupite v naši spletni trgovini, ali pa jih izberete po večerji v gostilni. Na voljo so lastni likerji, sokovi, kis, moke, piškoti, jabolčni krhlji, marmelade in še mnoge druge dobrote.

Smo prejemniki nagrade Michelin Green Star.

Green Star je nagrada, ki podpira in spodbuja trajnost v kulinariki. Poudarja pogum ter iznajdljivost restavracij, ki so odgovorne pri uporabi sezonskih sestavin, sodelovanju s trajnostnimi pridelovalci, skrbijo za minimalen okoljski odtis, porabo energije, ravnanje z odpadki ter imajo pošten odnos do zaposlenih in gostov. Vključuje številne vidike na različnih področjih dela, ki so na prvi pogled nevidni, kljub temu pa neizmerno pomembni. S svojo zavezanostjo trajnostni gastronomiji postavljajo zgled in ustvarjajo pozitivno spremembo v svetu.

Četudi se nam pot sprva zdi zahtevna, manj donosna in polna ovir, je včasih potrebno zaupati lastni intuiciji in postaviti racionalno razmišljanje ob stran. Dati poudarek na širši smisel, naravo in razumevanje drug drugega, gledati na svet “s srcem”. Nagrada Michelin Green Star je naša potrditev, da smo si že pred več kot dvajsetimi leti začrtali pravo smer. Trdno verjamemo v trajnostni način dela ter da bo naše vodilo še v vseh prihodnjih letih.

Meta Repovž
Chef, Gostilna Repovž